Amsterdam wereldstad

Amsterdam is wereldstad. Het handelsmerk van Nederland – en eigenlijk ook van Amsterdam – zijn windmolens, tulpen en klompen. Niet minder populair zijn haring en Jenever (een sterke drank). Amsterdam heeft meerdere toeristische trekpleisters. Naast de Rosse Buurt kan gewezen worden op de winkelstraten: op de Kalverstraat en P.C. Hooftstraat zijn alle bekende merken te vinden, van budget-winkels tot de duurste merken. De Kalverstraat en P.C. Hooftstraat zijn hiermee de bekendste en drukstbezochte shoppinglocaties van Amsterdam. Er zijn prachtwinkels te vinden van Hermes, Emporio Armani, Dior, Chanel, Louis Vuitton en andere merkwinkels.

Amsterdam is leuk

De Albert Cuypmarkt is een van de bekendste markten van Nederland. Deze markt strekt zich uit over de Albert Cuypstraat, waar u alles komt kopen: van een naald tot een fiets, van lingerie tot truien, van frietjes tot stroopwafels.

Daarnaast trekt de architectuur van Amsterdam veel toeristen. Naast de prachtige grachtenpanden, zijn er ook veel moderne panden te vinden. De moderne gebouwen van Amsterdam kunnen adembenemend zijn voor toeristen, maar zeker ook voor architecten die uit alle uithoeken van de wereld komen om dit te kunnen bekijken.